Ds. L. Dijkstrastraat 7
9421 PH Bovensmilde

0592 414 333

info@fysiotherapiebovensmilde.nl

Behandelingen

Bij Fysiotherapie Bovensmilde kan je terecht voor de volgende behandelingen:

Wat kan ik voor jou betekenen?

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut helpt u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan –zoals het in medische termen heet- het bewegingsapparaat.

Valpreventie

Vallen bij ouderen is een veelvoorkomend en ernstig probleem. Dit komt doordat de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren verandert naarmate men ouder wordt.

Nek-, schouder- en armklachten

De NSA-methode is gericht op het herstellen van de normale beweeglijkheid van het schouderblad, schoudergewricht, sleutelbeen en nek.

Claudicatio

Bij etalagebenen voel je, tijdens het lopen of bewegen, stekende of doffe pijn in bepaalde delen van je been of benen. Zodra je weer even gaat rusten verdwijnt de pijn vanzelf.

Medical
taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt zonder daarbij de beweging te beperken.

Kwetsbare ouderen

Dit zijn ouderen die zowel lichamelijk als geestelijk minder vitaal zijn. Zij zijn vaak afhankelijk van zorg, maar willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en stellen de gang naar het verpleeg- of verzorgingshuis uit.

Dry
needling

Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek waarbij met een ‘droge’(dry) acupunctuurnaald bepaalde triggerpoints in spieren worden aangeprikt.

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie richt zich met name op de behandeling van niet aangeboren hersenaandoeningen. Neurorevalidatie is een vorm van oefentherapie.