Ds. L. Dijkstrastraat 7
9421 PH Bovensmilde

0592 414 333

info@fysiotherapiebovensmilde.nl

Valpreventie

Vallen bij ouderen is een veelvoorkomend en ernstig probleem. Dit komt doordat de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren verandert naarmate men ouder wordt. 

Bent u wel eens bang om te vallen? De meeste ongelukken gebeuren helaas tijdens dagelijkse bezigheden.

 

In mijn praktijk of bij u thuis kunnen we oefeningen doen om uw evenwicht te trainen. Ook kan ik u helpen met preventieve maatregelen. Samen bekijken we of er aanpassingen mogelijk zijn in uw huis of in de manier waarop u de dingen doet.

Revalidatie en preventie

Hoe goed functioneer je in het dagelijkse leven, heb je pijnlijke gewrichten waardoor je bijvoorbeeld niet meer goed uit je stoel kunt komen, zijn er problemen met het evenwicht. Of ben je aan het revalideren na een operatie, ongeluk of blessure. Als fysiotherapeut heb ik kennis van de stappen die je moet zetten om te herstellen.

 

De mobiliteits- en krachttest geeft een reële inschatting van je mogelijkheden. Aan de hand van een intakegesprek en gerichte oefeningen werken we samen aan verbeteringen. Het effect merk je direct in je dagelijkse leven en bij de beoefening van je favoriete sport.

Hulp van de fysio

Door een val gaan ouderen veel activiteiten vermijden,
waardoor de lichamelijke conditie achteruitgaat. Hierdoor kunnen ouderen in een sociaal isolement raken, doordat ze niet meer naar buiten durven. Ouderen kunnen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen.

Met behulp van het valpreventieprogramma leert u in welke situaties u valt en wat de oorzaak is dat u valt. Dit kan te maken hebben met:

         Beperkte balans

         Onvoorzichtigheid

         Verkeerde houding

         Te snel willen

 

Door middel van een training gericht op uw specifieke situatie leert u hoe u zich kunt bewegen zonder risico op vallen. 

Neem contact op en plan een afspraak: