Ds. L. Dijkstrastraat 7
9421 PH Bovensmilde

0592 414 333

info@fysiotherapiebovensmilde.nl

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen.

Ondersteuning

Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. 

Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere behandelingen.

Te behandelen klachten

Achtergrond van medical taping

Spieren zij niet alleen belangrijk voor de beweging. Je spieren hebben een bepalende rol in de bloed- en lymfecirculatie en een grote rol bij het regelen van je lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.


De CureTape die we gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid.

Wanneer is medical taping geschikt

Medical taping is in verschillende situaties aan te raden. Het is een uitstekende manier om slappe spieren op spanning te brengen en overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophoping of ontstekingen optreedt kan tapen verlichting bieden. 

Voordelen medical taping

Ook ter ondersteuning kan medical taping uitkomst bieden. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun enkel of knie om deze van meer steun te voorzien. Daarnaast vermindert medical taping pijn kan en het kan het de bloedcirculatie en lymfeafvoer herstellen. Verder biedt tapen nog andere voordelen zoals:

Hoe wordt medical taping toegepast?

Het is niet aan te raden om bodylotion te smeren op de plaats waar je getapet wordt. Verder is het prettig als de plek haarvrij is zodat de tape beter blijft zitten. De aangebrachte tape kun je gerust een aantal dagen laten zitten. Doordat de tape anti-allergisch en ventilerend is, kun je er gewoon mee douchen. Bij het verwijderen van de tape is het aan te raden om deze eerst nat te maken. Het afrollen van de tape gaat daardoor een stuk soepeler.

Neem contact op en plan een afspraak: